Sørstatsflagget bannlyst fra Nascar. Foto: NTB
annonse
annonse

Sjårfør truer med å slutte etter at sørstatsflagget ble bannlyst fra Nascar.

– Det har vært en drøm som kom i oppfyllelse å være med i Nascar. Men hvis dette er retningen Nascar ønsker å gå så vil vi ikke delta lenger, skrev Nascar-sjåfør Ray Ciccarell på Facebook, ifølge Washington Times.

Nå er det klart at Nascar bannlyser flagget etter de siste ukers opptøyer og demonstrasjoner i regi av «black lives matter».

annonse

Saken er også blitt omtalt av NTB. De hevder i sin artikkel at sørstatsflagget er et «symbol på rasisme og slaveri». Dette er imidlertid blitt tilbakevist flere ganger, spesielt fra de som bor i sørstatene i USA.

Også svarte personer har forsvart sørstatsflagget og hevder at det ikke har noe med rasisme eller slaveri å gjøre, og at mediene som sprer dette lyver.

annonse

Tidligere Nascar-direktør Brian France prøvde i 2015 å forby sørstatsflagget, men han møtte voldsom motstand fra publikum, og forbudet ble ikke gjennomført.

Beslutningen om å innføre forbudet ble offentliggjort før onsdagens løp i Martinsville, der Wallace kjørte en bil dekorert med #BlackLivesMatter.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon