Slik innledes de første sekundene av videoen. Foto: Skjermdump.
annonse
annonse

Det islamske emiratet i Afghanistan (Taliban) maner til fortsatt kamp mot frafalne i den afghanske sentralregjeringen og deres vestlige allierte.

I en nylig publisert video titulert «For ekte menn» utgitt av den afghanske opprørsgruppen, er Taliban krystallklare på hva de synes om vestlig kultur, demokrati, sekularisme og kvinnerettigheter.

Taliban er ikke nådig med afghanske styresmakter og deres amerikanske allierte, og gjør det klart at de vil fortsette å krige mot «de frafalne» og «satanisme», på tross av den såkalte fredsavtalen med USA:

annonse

Hellige krigere

To fortellerstemmer innleder videoen med å konstatere at rettskafne muslimske mujahedin (hellige krigere) alltid har vært i krig med de vantro, siden tidenes morgen.

Videoen introduseres med et meget godt dataillustrert episk slag, som skal symbolisere muslimenes krig mot de vantro gjennom historien.

«Følgerne av sannhet og falskhet har alltid vært i konflikt med hverandre gjennom historien. På den ene siden er det sataniske folket og fiendene til religionen, som har forsøkt å villede folket. På den andre siden, løvene og de ekte mennene med deres urokkelige besluttsomhet,» sier de.

Den afghanske hæren fremstilles som en vantro organisasjon. Taliban viser frem et klipp av en soldat som danser, noe som er forbudt i deres tolkning av islam.
annonse

«Allah den allmektige lager dedikerte mujahedin og ekte menn i den muslimske ummaen (nasjonen) i alle aldre – for å krige mot falskenheten, hykleriet, undertrykkelsen og kaoset etter beste evne. Og for å løfte den islamske ummaen til den høyeste æren. Ekte menn er dem som har blitt trent i islams skole, som setter islamsk sharia (lovgivning) høyest,» forteller de videre.

Ekte menn ifølge Taliban.

Frafalne

Fortellerstemmene fortsetter deretter med å peke på de moralske forskjellene mellom de rettroende muslimene og de frafalne vantro.

Den afghanske regjeringen omtales som frafallen.

«De frafalne er opplært i den giftige avvikende troen av ateisme, kommunisme, sekularisme, demokrati og andre sataniske vestlige og vantro ideologier, for å villede muslimene med sine avvikende ideologier. Ekte menn er de som følger koranens hellige sti og sharia. Og de frafalne er menneskene som jobber for implementering av sekularisme og frafallende lover i stedet for sharia,» argumenterer de.

Les også: Kommer Taliban tilbake til makten?

«Ekte menn er mujahedin som står med folket i deres gleder, i deres smerte og deres trøbler. Og de frafalne er de som følger i satans fotspor og leder folk til korrupsjon, prostitusjon, immoralitet, religionsløshet, slaveri og vestlige verdier,» sier de.

annonse
Taliban mener at afghanere som omfavner vestlig kultur, som talentshow, er frafalne muslimer.

«Ekte menn er de ekte forsvarerne til islam og muslimer, og mujahedin som kriger mot inntrengerne. Det frafalne folket fornærmer og dreper muslimske menn, kvinner og barn etter anmodning fra inntrengerne for materielle goder og penger,» legger de til.

Les også: Utfallet av «jihadist-borgerkrigen» i Afghanistan vil få globale følger

Utvikling

Taliban skryter deretter av sine samfunnsutviklingsprosjekter, mens de sier at vantro bare vil ødelegge.

«Ekte menn – ved siden av å opplyse sinnet til den nye generasjonen av muslimer – ønsker også å bygge byer, veier, kanaler og andre offentlige steder for folks velvære. Men det frafalne folket er dem som ødelegger folks byer og hjem hver dag. Og kommer med falske slagord for å dekke over deres kriminalitet,» sier de.

Taliban intervjuer en person som er fornøyd med gruppens utviklingsprosjekter.

Kollaboratører

Deretter retter Taliban kritikk mot afghanere som samarbeider med den vantro amerikanske okkupasjonsmakten.

«Ekte menn er løvene som tyr til jihad (hellig krig) for å slåss mot falskhet og hykleri. Men de frafalne er menneskene som slåss om være med inntrengerne og de vantro og tar dem i hånden,» sier de.

Alle afghanere som samarbeider med amerikanerne er forrædere.

«Fortell hyklerne at det er en smertefull straff for dem som tar vantro som allierte i stedet for de troende,» advarer de.

Resten av videoen

Etter denne innledningen som varer i underkant av seks minutter, er resten av videoen som til sammen varer i 23 minutter først og fremst dedikert til å vise hvor dyktige Taliban er på krigføring, mens islam-orienterte sanger (nasheed) synges i bakgrunnen.

Taliban viser opptak av flere enorme eksplosjoner.
Taliban kriger angivelig i forkant av et angrep på en amerikansk base.

Les også: FN: «Urovekkende økning i vold» i Afghanistan etter fredsavtalen mellom USA og Taliban

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon