Oljefondet investerer i havvind i Nederalnd. Bildet er fra Equinors havvindanlegg utenfor Storbritannia. Illustrasjonsfoto: Øyvind Gravås / Equinor / NTB scanpix
annonse
annonse

To områder, Utsira Nord og Sørlige Nordsjø II, åpnes for søknader om kraftproduksjon til havs.

Dette medfører at det åpnes mulighet for å søke konsesjon til vindkraftprosjekter til havs. Dette rapporterer Olje- og energidepartementet i en pressemelding fredag.

– For første gang vil det bli mulig å søke konsesjon for større prosjekter for vindkraft til havs på norsk sokkel. Vindkraft betyr store muligheter for norske virksomheter. Vi trenger flere bein å stå på i det grønne skiftet, og dette er et stort steg for havvindnæringen i Norge, sier olje- og energiminister Tina Bru (H).

annonse

Les også: Vindkraftselskap med forsøk på politisk innblanding: – Anerkjenner ikke folkestyret i Agder

Områdene blir åpnet fra 1. januar neste år. Det er imidlertid fastsatt grenser for hvor store utbygginger som kan tillates.

– Samlet ligger områdene til rette for 4.500 megawatt med vindkraft, noe som gir rike muligheter for utvikling, sier Bru.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon