Justisminister Monica Mæland (H). Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Justisminister Monica Mæland (H). Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Høyre, KrF og Venstre inngikk i slutten av mai et kompromiss om å hente enslige Moria-barn til Norge «forutsatt at minst åtte–ti andre land i Europa realiserer sine uttak».

Til nå har elleve EU-land forpliktet seg til å ta imot barn fra greske flyktningleirer, men Norge vil ikke hente noen før alle de andre landene har gjort det, skriver Vårt Land.

Justisminister Monica Mæland (H) sier at kun Luxembourg og Tyskalnd så langt har hentet barn fra leiren. Hun regner ikke med  Sveits og Storbritannia fordi de som har kommet dit har gjort så via familiegjennforening.

annonse

KrF reagerer på dette. Torhild Bransdal, som er KrFs innvandringspolitiske talsperson, er sterkt uenig med Mæland.

– KrF mener at det er fire land som har hentet barn av de åtte til ti landene som kreves i regjeringens avtale. Vi kan diskutere det opp og ned, men nå er det fire land som har gjort noe, sier Bransdal.

Mæland mener på sin side at Norge tar løpende ansvar for asylsøkere, herunder for enslige, mindreårige fra Hellas, i henhold til Dublin-regelverket.

annonse

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon