- Resett - https://resett.no -

Salvini advarer om en ny migrantbølge

Etter pandemien, begynner Italia å åpnes igjen. Det er også ventet en ny migrantbølge.

Foto: Lisa Hoffmann/Sea-Watch – AP

FN har anslått at så mange som 650 000 mennesker oppholder seg i Libya i påvente av å komme seg over Middelhavet. Il Giornale [1] skriver at italiensk etterretning advarer om at nær 20 000 migranter allerede er klare, og at de i løpet av de kommende ukene vil forsøke seg på overfarten. Redningsskipet Sea Watch 3 er nå klar til å seile til Libya etter tre måneder i havn.

Tidligere innenriksminster Matteo Salvini advarte regjeringen om å la italienske havner være åpne for båtmigranter. Han er også sterk kritisk til debatten om å gi migranter midlertidig amnesti.

annonse

Italia: Ulovlige innvandrere truer med streik – krever oppholdstillatelse [2]

Foto: AP /Renata Brito

Italienske medier har stilt spørsmål om den nye migrantbølgen kan være et forsøk på utpressing fra Libyas statsminister Fayez Al Sarraj. Han trenger støtte i kampen om makten mot general Khalifa Haftar.

650 000 migranter er klare

annonse

På grunn av virusutbruddet har båttrafikken over Middelhavet blitt kraftig redusert. FNs kontor for narkotika og kriminalitet (UNODC) anslår at så mange som 650 000 migrantene har strandet i Libya og venter på muligheter. De også er avhengig av menneskesmuglere. Men nå begynner Europa å åpne igjen, og det vil også påvirke tilstrømmingen av båtmigranter. I hvilken grad, og når det vil inntreffe, er vanskelig å fastslå.

Les også: FN-rapport: 650.000 migranter venter i Libya [3]

Tegn abonnement [4] eller støtt oss på andre måter [5] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474