Illustrasjonsbilde: Stephen Maturen/Getty Images/AFP
annonse
annonse

Burkina Fasos ambassadør til FN i Genève ber på vegne av i alt 54 afrikanske land, FNs menneskerettsråd snarest om å ta opp rasisme og politivold til debatt i kjølvannet av demonstrasjonene i forbindelse med George Floyds dødsfall.

landene ønsker å debattere mulige rasistisk motiverte brudd på menneskerettigheter og politivold mot personer som stammer fra Afrika. De ønsker også å snakke om volden mot fredelige demonstranter som krever at det settes stopper for slik urettferdig behandling, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Menneskerettighetsrådet har vært nedstengt på grunn av coronapandemien, men gjenopptar sin aktivitet i neste uke.

annonse

For at rådet skal vurdere en anmodning fra et land trengs det støtte fra minst ett annet land til. Med en slik massiv støtte øker muligheten drastisk for at møtet vil finne sted, sier en talsperson for rådet til AFP.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon