Innbyggere i Beijing på vei forbi den australske ambassaden i Kina. Den australske næringsministeren Simon Birmingham har i flere uker forsøkt å få kontakt med sin motpart i Kina, men opplever å bli fullstendig ignorert. Foto: Ng Han Guan / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

En mann fra Australia er dømt til døden i for narkotikalovbrudd i en domstol i Guangzhou sør i Kina, etter anklager om narkotikasmugling.

Domstolen i Guangzhou avsa onsdag 10. juni dommen i første instans for narkotikasmugling, ifølge det kinesiske nettstedet News.Ifing.com, som er det offisielle nettstedet til domstolen.

Les også: Australias statsminister: Lar oss ikke tvinge av Kina

annonse

De føderale myndighetene bekrefter ifølge den australske avisen Sydney Morning Herald dommen og oppgir at den australske statsborgeren heter Karm Gilespie.

Det skal da ha blitt funnet 7,5 kilo metamfetamin i mannens bagasje, og han ble fratatt alle eiendeler og siktet for å ha smuglet narkotika inn i Kina.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon