Teslas grunnlegger Elon Musk. Foto: Kiichiro Sato / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Selskapet The Boring Company, som eies av Elon Musk, mener de kan kutte kostnadene ved Fornebubanen ved å bygge en løsning for selvkjørende biler og minibusser.

Selskapet har nylig hatt digitale møter med transportkomiteen på Stortinget, der også det norske selskapet Seabrokers, der tidligere samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) er forretningsutvikler, deltok. Dette rapporterer bygg.no.

Frp slår fast The Boring company har presentert et konsept de mener har potensial for strekningen mellom Oslo og Fornebu i Bærum.

annonse

Les også: Oslo og Viken enige om finansiering av Fornebubanen

Ønsker mer informasjon

Selskapet til Tesla-sjef Elon Musk, som ble startet i 2917, bygger i dag et underjordisk system for selvkjørende biler i Las Vegas. Nå vil selskapet ha mer informasjon om Fornebubanen, sånn at de kan gjøre beregninger om prosjektet.

annonse

Det stiller Frps transportpolitiske talsperson Bård Hoksrud seg positiv til.

– Dette er spennende både økonomisk og miljømessig. The Boring Company gjør allerede dette i USA. De tenker autonome biler uten sjåfør og de gjør selve tunnelbyggingen billigere og enklere enn hva som er lagt opp i Fornebu-alternativet, sier Bård Hoksrud til Byggeindustrien.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon