Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) . Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

Norge har brukt 30 millioner kroner på valgkampen om plass i Sikkerhetsrådet. Klassekampen har avslørt hva utgiftene har gått til.

I 2019 brukte UD blant annet 302.000 kroner på å produsere rosa sokker med logo av et gult hjerte, skriver Klassekampen.

Av andre utgifter så har 130.695 kroner gått til paraplyer, 226.400 kroner til nøkkelkortbånd, 13,6 millioner kroner er brukt på ulike former for representasjon og reising, samt nesten fire millioner kroner til å fly inn FN-ambassadører til studieturer i Norge.

annonse

Totalt har det blitt brukt 5,5 millioner kroner til kampanjemateriell.

Opposisjonen reagerer sterkt på det de oppfatter som regelrett sløseri.

– UD bruker penger som fulle hedgefondforvaltere. Dette er et meningsløst sløseri med skattebetalernes penger, mener Rødt-leder Bjørnar Moxnes.

annonse

«Det slår meg som i overkant sløsete å bruke over 700.000 kroner på pins og sokker, men jeg er mer opptatt av hva Norge vil bruke plassen i sikkerhetsrådet til. At Norge også har vært på aktivt stemmefiske hos diktaturer, er ikke tillitvekkende», skriver SV-leder Audun Lysbakken i en e-post.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon