Foto: Skjermdump.
annonse
annonse

Den eksplosive situasjonen har ført til Paris har sendt forsterkninger for å bistå lokalt politi med å opprettholde ro og orden i byen.

Le Parisien melder at voldelige slagsmål mellom fransk-tsjetsjenske og fransk-algeriske væpnede gjenger har brutt ut flere netter på rad i den franske byen Dijon. Så langt har 11 personer blitt skadet, hvorav en alvorlig.

Ifølge lokalt politi, skjedde angrepet som en «hevnaksjon» fra det tsjetsjenske gjengmiljøet etter at en ung tsjetsjensk mann hadde blitt banket opp av algeriere 10. juni – en scene som sirkulerer i et videoklipp på internett.

annonse

Vold

Natt ​​til lørdag angrep minst hundre tsjetsjenske menn – noen av dem maskerte og bevæpnet med kniver, balltrær og jernstenger – en shisha-bar drevet av algeriere, i sentrum av byen (shisha er en type vannpipe fra Midtøsten).

Natt til søndag brøt det ut nye sammenstøt, hvor en mann i førtiårene ble skutt og alvorlig skadet i sentrum av byen.

annonse

Søndag kveld ble det igjen observert nye uroligheter – spesielt en trafikkulykke som kan sees i en video lagt ut på sosiale medier. I klippet, kjører en svart bil mot en folkemengde før den treffer en stolpe, som fører til at den snur seg og ender opp på taket. Ingen personer ble skadd i den dramatiske hendelsen.

Noe helt nytt

En offisiell etterforskning har blitt iverksatt av politiet, men ifølge Dijons avtroppende sosialistiske ordfører, François Rebsamen, har byen aldri sett noen lignende tilstander.

Les også: Problemer i innvandrerområder: – Vesten risikerer masseopptøyer på grunn av pandemien, sier Røde Kors-sjef

– Disse handlingene er totalt uakseptable og noe helt nytt, sa han.

Forsterkninger

Gitt de voldsomme urolighetene, har Paris bestemt seg for å sende forsterkninger for å bistå den lokale ordensmakten – i form av det nasjonale anti-opprørspolitiet CRS – for å få kontroll på situasjonen

– Forsterkninger vil ankomme i natt (til tirsdag) – ett eller to CRS-kompanier – for å sikre og berolige, sa Dijons ordfører, etter en telefonsamtale med Frankrikes innenriksminister, Christophe Castaner.

annonse

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon