Leder for Antirasistisk Senter Rune Berglund Steen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

Lederen i Antirasistisk Senter hardt ut mot Trump. 

– USA befinner seg nå i en krisesituasjon som er nært forbundet med at landet har valgt en president som har bidratt både til legitimering av rasistiske holdninger, og til undergraving av demokratiske verdier mer generelt, skriver leder av Antirasistisk Senter Rune Berglund Steen i Dagbladet.

Berglund Steen sammenlikner situasjonen med USA og mener det også er belastende for innvandrerungdom å bli stanset av politiet. Han tror også at de blir stanset mer enn av hvit ungdom.

annonse

– Dette vekker også ubehagelige assosiasjoner til den mer ekstreme situasjonen i USA. Det hjelper ikke at norsk politiledelse ofte har vært så tilbakeholdne med å innrømme problemet med bruk av såkalt etnisk profilering. Ungdom med minoritetsbakgrunn vet at dette er en stadig realitet.

Les også: Rune Berglund Steen med diktsamling om europeisk rasisme: Fascistiske demoner stikker det stygge hodet fram

Lederen av Antirasistisk Senter tror at det kan finnes gode krefter i politiet, men likevel forblir dette en del av oppveksten til innvandrerungdom. Han sier også at mange av de som blir utsatt for kontroller er mindreårige, det er barn.

annonse

– Politiet skal være der for å beskytte dem og gi dem trygghet, ikke behandle dem som en kriminalitetsrisiko på grunn av deres bakgrunn, hevder Berglund Steen.

Les også: Berglund Steen: Det finnes ikke raser, bare rasisme

 

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon