Stopp Islamiseringen av Norge (SIAN) er blant organisasjonene som jevnlig anklages for å spre rasisme. Foto: NTB Scanpix
Oslo 20131026. Leder Arne Tumyr holder appell når organisasjonen "Stopp islamiseringen av Norge" (SIAN) demonstrerer på Eidsvolds plass foran Stortinget i Oslo lørdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Ytringsfrihetsekspert advarer.

– Det vil være en type demonstrasjon som ytrer krenkende budskap mot mørkhudede mennesker, enten i form av plakater eller tilrop eller handlinger, sier varaordfører Mona Berger (SV) til Adresseavisen.

Det er Ap, Sp, SV, MDG og Rødt somfremmer forslaget i forbindelse med bystyremøtet onsdag, hvor målet er å erklære Trondheim som en antirasistisk sone.

annonse

Der foreslår de ifølge NTB å forby det forslagsstillerne omtaler som demonstrasjoner med rasistisk budskap i byen.

Ytringsfrihetsekspert Anine Kierulf advarer ifølge NTB byens politikere mot å vedta forslaget slik det nå foreligger, og mener det vil være i strid med grunnloven.

– Det er mange kommuner som prøver seg på varianter av dette, og det er lett å forstå de gode hensiktene, men man kan ikke på kommunalt nivå lage regler som går på tvers av grunnlovens demonstrasjonsrett på denne måten, sier Kierulf til Adresseavisen.

Rasisme er ikke svart–hvitt

annonse

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon