- Resett - https://resett.no -

De rødgrønne i Trondheim vil forby demonstrasjoner med rasistisk budskap

Stopp Islamiseringen av Norge (SIAN) er blant organisasjonene som jevnlig anklages for å spre rasisme. Foto: NTB Scanpix

Ytringsfrihetsekspert advarer.

– Det vil være en type demonstrasjon som ytrer krenkende budskap mot mørkhudede mennesker, enten i form av plakater eller tilrop eller handlinger, sier varaordfører Mona Berger (SV) til Adresseavisen [1].

Det er Ap, Sp, SV, MDG og Rødt somfremmer forslaget i forbindelse med bystyremøtet onsdag, hvor målet er å erklære Trondheim som en antirasistisk sone.

annonse

Der foreslår de ifølge NTB å forby det forslagsstillerne omtaler som demonstrasjoner med rasistisk budskap i byen.

Ytringsfrihetsekspert Anine Kierulf advarer ifølge NTB byens politikere mot å vedta forslaget slik det nå foreligger, og mener det vil være i strid med grunnloven.

– Det er mange kommuner som prøver seg på varianter av dette, og det er lett å forstå de gode hensiktene, men man kan ikke på kommunalt nivå lage regler som går på tvers av grunnlovens demonstrasjonsrett på denne måten, sier Kierulf til Adresseavisen [1].

Rasisme er ikke svart–hvitt [2]

annonse

Tegn abonnement [3] eller støtt oss på andre måter [4] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474