Norges FN-ambassadør Mona Juul avla onsdag Norges stemmer i valget på nye rullerende medlemmer i FNs sikkerhetsråd. Foto: Pontus Höök / NTB scanpix
annonse
annonse

Iløpet av kvelden kan det avgjøres om Norge får plass i FNs sikkerhetsråd.

En kampanje som har vart siden 2007, og som har kostet over 30 millioner kroner, skal nå få dommen over om arbeidet har vært vellykket.

Avstemningen var ifølge NTB ferdig tidlig på ettermiddagen lokal tid i FN-hovedkvarteret i New York – litt før klokken 19 norsk tid.

annonse

Det er ventet at det kan gå litt tid før alle stemmene er telt og resultatet er klart, skriver nyhetsbyrået.

Les også: UD har sløst bort millioner på sokker, pins og nøkkelkortbånd i sikkerhetsrådvalgkampen

Norge, Irland og Canada kjemper om to plasser i Sikkerhetsrådet. Sist Norge satt i FNs sikkerhetsråd var i 2001-02. Norges FN-ambassadør Mona Juul er på plass i FN-bygningen. Hun har tro på at Norge skal lykkes også denne gangen:

annonse

– Vi kan bringe til bordet en lang og tung erfaring når det gjelder å støtte opp om FN og sikre at det internasjonale rettssystemet fungerer, sa hun til pressefolk utenfor FN-bygningen.

For å bli valgt trenger man to tredjedeler av avlagte stemmer. Det er uvisst hvor lenge avstemningen vil pågå. Resett vil oppdatere utover ettermiddagen og kvelden.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon