Utenriksminister Ine Eriksen Søreide, her fotografert i forbindelse med lanseringen av Norges kandidatur til FNs sikkerhetsråd. Foto: AP / NTB scanpix.
annonse
annonse

Med store anstrengelser og kostnader konkurrerer Norge med Canada og Irland denne uken om en et slikt prestigesete for de neste to år.

Erna Solberg har personlig frontet kampanjen og ryktene sier det kan være hennes vei til å bli det korrupte FNs neste generalsekretær – etter det norske valget neste år hvor, etter åtte år, hun ligger an til å tape.

Det er helt uvesentlig for Norge med en plass i Sikkerhetsrådet som vil koste oss ytterligere og  som heller vil begrense oss i internasjonal sammenhenger, en spurv i tranedans. Argumentene for plassen er diffuse. Og Erna har forfeilet forpliktet oss og Norge til ikke å stå opp mot Kinas interesser, gjennom lakse-export avtalen.

annonse

Den tidligere ambassadøren til FN fra Australia beskrev konkurransen fra sin tid på 90-takket som at de tapte grunnet konkurrentene som «råtne, løgnaktige bastarder». Er der noen grunn til å tro at det er annerledes i denne runden? Tenk om regjeringen heller kunne konsentrere seg om våre økende hjemlige problemer.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon