Økt arbeidsinnvandring vil bidra til å få norsk økonomi på rett kjøl igjen, mener kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby, leder i Venstres programkomité. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Kunnskaps- og integreringsminister, Guri Melby, mener økt arbeidsinnvandring vil få norsk økonomi på rett kjøl igjen.

Melby, som er leder i Venstres programkomité, ønsker at partiet skal være for dem som ønsker mer internasjonalt samarbeid og handel, mer migrasjon og globalisme.

Selv om koronakrisen har ført til den høyeste arbeidsledigheten i Norge siden 1930-tallet, så er altså ett av forslagene å øke arbeidsinnvandringen, skriver Aftenposten.

annonse

– Mye av den arbeidsledigheten vi har nå, vil jo gå ned, påpeker Melby.

Hun sier Venstre vil ha en «mer progressiv politikk» for å hente inn eksperter og folk som er dyktige innenfor sin profesjon. Det gjelder også fra land utenfor det frie arbeidsmarkedet i Europa. Melby mener dagens regler er for byråkratiske og kronglete.

– Vi trenger også arbeidskraft og folk som kan skape noe nytt og gi oss flere bein å stå på. Det vil skape arbeidsplasser, ikke ta arbeidsplasser fra folk, sier hun.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon