Leder i Antirasistisk Senter, Rune Berglund Steen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
annonse
annonse

Pengene skal brukes til at Antirasistisk Senters arkiv blir sikret for fremtiden. Nær 40 år med antirasistisk arbeid skal nå omgjøres til et historisk materiale.

De 385.000 kronene er kun første av sannsynligvis fire utbetalinger. Hvor mye sluttsummen kommer til å bli er uvisst. Det første utlegget skal brukes til å gjennomgå arkivet og snakke med tidligere ansatte.

Les også: Misjonærer malte ansiktet svart for å lære barna om Kongo: – I beste fall tankeløst, sier Antirasistisk Senter

annonse

Det er ventet at det vil bli ytterligere tre utbetalinger. Sluttsummen der avhenger av hvor mye som er bevaringsverdig.

Andre fase skal være å velge ut og sortere det antirasistiske arkivet, for se hva som egner seg. Så skal dette digitaliseres og implementeres i et system for tilgjengeliggjøring.

Tredje fase vil være å bearbeide arkivet og formidle det innholdet på egne plattformer. Deretter skal det investeres i markedsføring så de som er interessert får informasjon om det antirasistiske materialet og hvor det er å finne.

annonse

Den fjerde og siste fasen i prosjektet skal være å bruke av arkivet til artikler og nettsider og liknende.

Les også: Fotballsupporter ropte «jævla fiskesame» – et antirasistisk drama fra virkeligheten

Kulturrådet skriver at de har lagt vekt på at dette er et arkiv som speiler hendelser og utvikling i det norske samfunnet innen innvandrings- og flyktningepolitikk, rasisme og antirasisme, men også lovgivning, politikk, debatt og forskning på disse områdene. Det er i tillegg viktig å få gjennomført dette prosjektet nå mens de opprinnelige stiftere av Antirasistisk Senter fortsatt er i live og aktive, og kan bidra med utfyllende informasjon og materiale.

Nestleder i Antirasistisk Senter, Mari Linløkken. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Prosjektleder er Mari Linløkke,  en av de opprinnelige stifterne av Antirasistisk Senter. Linløkken har også vært medarbeider i tidsskriftet Samora/Immigranten og i nærradiostasjonen Radio Immigranten. Hun har også vært mangeårig styremedlem og nestleder i Antirasistisk Senter. Linløkken har dernest vært redaktør for Antirasistisk Senters rapport til FNs rasediskrimineringskomité om rasisme i Norge, der hun blant annet plassert Resett under overskriften «Hatfulle ytringer».

Les også: Antirasistisk Senter skal nå sladre på Resett til selveste FNs rasediskrimineringskomité

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon