Asker og Bærum tingrett i Sandvika. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse

En far og hans sønn er tiltalt for drapsforsøk for å ha stukket en mann med kniv i Bærum. Bakgrunnen skal ha vært uenighet om datterens giftermål, skriver NTB.

Ifølge tiltalen mener politiet mener at den 60 år gamle norsk-irakiske faren ville hevne seg på datterens giftermål med fornærmedes bror. Dette ekteskapet var ikke godkjent av faren.

– Det har vært en langvarig konflikt i forkant av hendelsen, som knytter seg til uenighet om giftermålet mellom de to tiltaltes datter/søster og fornærmedes bror. Æresmotivet vil bli belyst nærmere under rettssaken, sier politiadvokat Børge Enoksen i Oslo politidistrikt til Budstikka.

annonse

De to tiltalte oppsøkte 7. mai i fjor brudgommens bror i Rykkinn i Bærum etter at de hadde fått høre at datteren skulle på bryllupsreise. Det skal ha oppstått et basketak mellom de to (far/sønn) og den knivstukne mannen i 40-årene. Det ble også tatt i bruk et elektrosjokkvåpen ifølge tiltalen.

Årsaken til at de angrep brudgommens bror, var at ekteparet allerede satt på fly og hadde begynt på bryllupsreisen, noe faren hadde fått vite via en tekstmelding.

De to tiltalte nekter begge straffskyld.

annonse

Rettssaken starter i Asker og Bærum tingrett 25. august.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse