Ekspolitimann Eirik Jensen holder sin forklaring fra vitneboksen under rettens andre dag i Borgarting lagmannsrett i den andre ankesaken mot Jensen og narkotikadømte Gjermund Cappelen i fjor høst. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse
annonse

Politiets Fellesforbund mener saken mot den tidligere polititoppen må granskes uansett om Eirik Jensen blir funnet skyldig eller ikke.

Fredag avgjør Borgarting lagmannsrett om Jensen blir dømt for grov korrupsjon og medvirking til innførsel av 13,9 tonn hasj.

– Vi mener det bør være en ekstern gransking uansett. Det har vært en stor sak med mye publisitet, det har vært referert veldig mye til det som har skjedd i rettssalen, og jeg tror publikum sitter igjen med mange spørsmål uansett utfall, sier leder Sigve Bolstad i Politiets Fellesforbund til NRK.

annonse

Han sier politiet er helt avhengige av publikums tillit og mener at granskingen også må berøre flere enn bare Oslo-politiet, hvor Jensen jobbet.

– Stikkordet er publikums tillit til at politiet snur hver stein, og ikke driver med noe annet enn å være åpne og ærlige og fremoverrettede i forhold til sitt arbeid, sier Bolstad.

Justisdepartementet har tidligere gått inn for en gjennomgang av politiet i lys av saken, men har senere satt dette på vent og varslet en ny vurdering etter at det er kommet en rettskraftig dom, skriver NTB.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon