Premier League spillere har "black lives matter" skrevet på ryggen. Foto: NTB
annonse
annonse

Det er kommet sterke reaksjoner etter at at alle spillerne i Premier League må bruke drakter med påskriften «Black Lives Matter» i de første tolv kampene av sessongen.

I går sparket Premier League i gang igjen etter et langt avbrekk på grunn av koronaviruset.

Som følge av opptøyene i USA etter drapet på George Floyd har fotballmyndighetene i England krevd at fotballspillernes drakter ikke bærer sitt eget navn, men «Black Lives Matter».

annonse

Drepte fem politimenn

«Black lives matter» har vist seg å føre vold i kjølvannet, og ett av slagordene de roper under demonstrasjonene er å «drepe alle politimenn».

I 2016 ble fem politimenn skutt og drept under en Black Lives Matter-demonstrasjon av en afroamerkansk mann som var delaktig i «bevegelsen».

annonse

Nå har Premier League gitt sin støtte til organisasjonen og oppfordret spillerne til å knele i solidaritet før avspark. I kampen mellom Aston Villa-Sheffield United gjorde spillerne det de fikk beskjed om og gikk ned på kne.

Aston Villa skrøt av seg selv på twitter etter hendelsen.

På sosiale medier er det mange som reagerer sterkt etter at spillerne måtte ha «Black Lives Matter» drakter. Enkelte utrykte at ble «ble syk i magen» etter å ha vært vitne til knelingen.

– Kulturmarxisme

Talksport-programleder Julia Hartley-Brewer var heller ikke imponert.

– Jeg trodde vi skulle holde politikk utenfor fotballen. Det bør være for gitt at alle fotballspillere og tilskuere mener at svarte liv betyr noe. Men det skal ikke skrives på draktene deres. Tenk deg hva som ville skje med en spiller som nektet å “gå ned på kne” …, skrev hun.

annonse

Også forfatter Raheem Kassam var oppgitt.

– Vi er vitne til kulturmarxisme  her og nå, tvitret han.

Mediepersonligheten Katie Hopkins går enda hardere til verks. Hun kaller «Black Lives Matter» bevegelsen en ekstremistorganisasjon.

Også fotballsupportere er rasende. Noen sier de har følgt laget sitt gjennom hele livet, men at de har fått nok.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon