VIndmøller forarger mange i Norge, som føler at lokaldemokratiet blir overkjørt. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
Arbeidet med å montere vindmøller pågår for fullt på Guleslettene vindpark like ved Florø. Totalt skal de reises 47 vindmøller i dette området. Hvert tårn er 90 meter høyt. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
annonse
annonse

Regjeringen varsler i ny stortingsmelding at det vil bli lagt mer vekt på hva naboene mener i nye vindkraftsaker.

NTB skriver at myndighetene blant annet ønsker å endre minsteavstanden til bebyggelse. Avstanden skal være fire ganger turbinhøyden eller minimum 800 meter.

Støy dokumenteres grundig og tas hensyn til.

annonse

– En styrket lokal forankring der kommunene får en større rolle i konsesjonsbehandlingen er viktig framover, sier olje- og energiminister Tina Bru (H) i en pressemelding.

Ifølge NTB, understreker klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn (V) viktigheten av en balanse mellom tilgang på fornybar kraft og miljøhensyn.

– Det er viktig for både klima og naturmangfold at vi tar vare på økosystemene våre. Derfor endrer og strammer vi nå inn konsesjonsbehandlingen for vindkraft på land og legger større vekt på natur, landskap, friluftsliv og kulturmiljø, sier Rotevatn.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon