SKRYTER: Organisasjonen Oslo mot rasisme er fornøyd med at SIAN ble tvunget til å avslutte sin lovlige markering på Mortensrud i Oslo. FOTO: NTB Scanpix
annonse
annonse

Etter at det skal ha blitt kastet flasker og tunge gjenstander mot Stopp Islamiseringen av Norge (SIAN) på Mortensrud i Oso, skryter arrangørene av motdemonstrasjonen på Facebook over å ha tvunget Sian til å «pakke sakene sine og rømme fra Mortensrud». 

Dette skriver organisasjonen «Oslo mot rasisme» på Facebook etter at SIAN følte seg tvunget av politiet til å pakke sammen og dra:

«Full seier! Etter bare 20 minutter måtte SIAN pakke sakene sine og rømme fra Mortensrud. Området er et av de mest høyest andel innvandrerbakgrunn i Osloområdet.

annonse

Tusen takk til alle som møtte opp og gjorde det ubehagelig å være rasist, og tusen takk til alle som har donert penger til smittevernsutstyr! Takket være dere fikk vi delt ut over 300 munnbind og sørget for at alle som ville kunne få antibac.

Det var flott å se at så mange antirasister stod sammen og holdt seg trygge i dag. SIAN fikk servert en gratis lunsj av egg, tomater og vannballonger og likte det dårlig. Alt søl er for lengst ryddet bort av flinke demonstranter.

Det er synd å se at pressen på stedet ikke har klart å gjengi det som skjedde på en god og presis måte, og i stedet spekulerer i manglende smittevern. Men vi velger å heve oss over det og feire en vellykket demo. Ingen rasister i våre gater! »

annonse

Full seier! Etter bare 20 minutter måtte SIAN pakke sakene sine og rømme fra Mortensrud.Tusen takk til alle som møtte…

Publisert av Oslo mot rasisme Lørdag 20. juni 2020

Møtt av skur

Sian-leder Lars Thorsen ble møtt av en skur av tomater, egg, kaseroller og flasker da han skulle tale på markering på Mortensrud torg i Oslo lørdag, ifølge NTB. Markeringen skal nå være avsluttet, ifølge politiet. Ifølge NTB ble han ført bort av politiet etter en halv time.

Beskyttet med skjold

Bilder viser at Thorsen sto bak en politisperring og ble beskyttet av politifolk med skjold.

annonse

– Politiet er på stedet for å verne om ytringsfriheten, samt påser at ro, orden og sikkerhet opprettholdes, skriver politiet på Twitter.

– Det har så langt vært tilløp til litt uro under markeringen. Motdemonstranter har kastet diverse frukt/grønt mot den lovlige markeringen, ifølge politiet.

 

Politiet måtte beskytte demonstrantene med skjold

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

annonse

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon