Fremskrittspartiets Helge André Njåstad ønsker å gjøre et kraftig hogg i formuesskatten. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

Frp vil fjerne statlig formuesskatt. Grepet koster staten rundt 3 milliarder.

Fremskrittspartiet vil la kommunal formueskatt bestå. Det er enklere å fjerne den statlige delen, mener kommunalpolitisk talsperson for FrP, Helge André Njåstad.

– Jeg tror fordelingen mellom kommune og stat har gjort det vanskeligere å fjerne skatten i sin helhet. Men nå kan kommunene få til de nødvendige kuttene i skatten om staten fjerner sin andel, sier han til NTB.

annonse

Hard nøtt

Kravet kan bli en hard nøtt å knekke i forhandlingene om neste års statsbudsjett. Venstre sitt forslag er å gå i motsatt retning og si ja til en form for formuesskatt.

Høyres finanspolitiker Vetle Wang Soleim fremholder at partiet er for kutt i formuesskatt, men at man har prioritert arbeidende kapital og ikke satsreduksjon.

annonse

Formueskatten har vært gjenstand for debatt flere ganger siden Høyre og FrP dannet regjering i 2013. De rødgrønne på sin side hevder kutt i formueskatt kun er til fordel for de rike, og at det ikke kan dokumenteres at slike kutt fører til flere arbeidsplasser.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon