Foto: AP Photo/Jeff Chiu
annonse
annonse

Flere amerikanske storbyer opplevde uro og vold i helgen. Samtidig krever ytterliggående krefter at politiets finansiering strupes.

Fox News rapporterer at det i Chicago er meldt om elleve døde og 67 skadede i voldelige opptøyer. Blant annet er en treåring, samt en 13 år gammel jente, drept.

Tenåringsjenta befant seg i sitt hjem lørdag kveld da hun ble truffet i halsen i forbindelse med et skudd avløst utenfor. Hun ble senere erklært død.

annonse

CBS Chicago har rapportert at åtte av de skutte i Chicago var barn og tenåringer, og at fire av disse døde. Den nevnte treåringen var sammen med sin stefar klokken halv syv på ettermiddagen på lørdag, da han ble truffet av skudd i ryggen. Vitner har fortalt politiet at skuddene i dette tilfellet kom fra en blå Honda.

– Tårer er en naturlig reaksjon på disse tragiske voldshistoriene. Men vi må gjøre mer enn bare å gråte, sier David Brown fra Chicago-politiet.

– La oss holde voldelige kriminelle i fengsel lenger, og la oss revidere hjemmemonitoreringssystemet. Det fungerer ikke.

annonse

Les også: Nok en statue fjernet i USA – Trump kaller det «latterlig»

Flere dødsfall

I Seattle etterforskes en dødelig skyting i Capitol Hill Autonomous Zone, en selverklært autonom sone etablert i forbindelse med George Floyd-protestene, der en 19 år gammel mann mistet livet.

I Minneapolis, som har vært sentrum for protestene, har det blitt registrert et dødsfall og elleve skadede i sentrale deler av byen søndag morgen. Fox rapporterer at gjerningsmennene trolig åpnet ild da en gruppe mennesker forsøkte å ta seg inn i en restaurant.

Blodig i New York City

annonse

The New York Post rapporterer at det i New York City fant sted hele én skyteepisode per time lørdag. 24 mennesker ble skutt i byen kun i løpet av denne dagen.

Denne blodige helgen i flere av USAs storbyer har skjedd parallelt med at lokale myndigheter over hele landet vurderer politiets fremtid. Forholdet mellom politiske ledere i storbyene og politiets fagforeninger er blitt svært dårlig. Demonstranter har hevdet at politikerne bruker for mye penger på politietatene, og for lite på programmer for fattige bydeler, mens politiets fagforeninger føler seg sviktet av politikerne og angrepet av pressen.

Les også: Ocasio-Cortez fryder seg over TikTok-sabotasje av Trump-rally

Avvikling av politidepartementer

Radikale krefter i Det demokratiske partiet har tatt til orde for å dramatisk kutte i finansieringen av politiet eller å rett og slett avvikle hele politidepartementer.

En av dem som har gått i bresjen for dette er Ilhan Omar, som sitter i Representantenes hus for Minneapolis. Hun mener at politidepartementet i hjembyen er «råttent til roten», og at det bør nedlegges.

Alexandria Ocasio-Cortez, som også sitter i Representanter hus, har på sin side sagt at noe av pengene som i dag går til finansiering av politiet i New York City i stedet bør gå til å bekjempe systematisk rasisme.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon