Tilhengere av Palestinian Islamic Jihad deltar i en begravelse i juni 2020. Foto: Yousef Masoud /SOPA Images/ Shutterstock
annonse
annonse

Norsk bistand fortsetter, til tross for at flertall på Stortinget ba i desember 2019 regjeringen om å redusere eller kutte støtte til Palestina hvis ikke palestinsk skolematriell ble utbedret.

Vedtaket kom etter et oppslag i Aftenposten i begynnelsen av november om at tekster i nye palestinske skolebøker forherliger hellig krig og martyrdød.

I et brev til Stortinget 13. november skrev utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) at hun tok opp det palestinske skolepensumet med Palestinas president Mahmoud Abbas da han besøkte Norge i september. Abbas fortalte at det er blitt iverksatt en gjennomgang av det nye pensumet.

annonse

– I norske myndigheters kontakt med den palestinske selvstyremyndigheten i etterkant har det blitt bekreftet at komiteens arbeid pågår og at enkelte endringer i pensumet har skjedd og vil skje parallelt med dette, skrev Søreide.

Les også: Stortinget stiller krav til Palestina om innholdet i skolebøker

Milliarder i bistand

annonse

I perioden 2005 til 2017 ga norske myndigheter over 7 milliarder kroner i bistand til Palestina. I 2019 var den bilaterale bistanden på over 615 millioner kroner. I tillegg kommer bidrag via NGOer, FN-systemet og andre organisasjoner.

Les også: Statlig bistand bør avskaffes

Men palestinske selvstyremyndigheter trapper stadig opp sitt oppvigleri til vold mot israelere, skriver Med Israel For Fred (MIFF):

«Ta på deg bombebeltet og spreng bomben i Haifa.» Slik blir palestinske kvinner oppmuntret, betalt med dine skattepenger, skriver MIFF 19. juni.

– Oppvigleriet er direkte betalt av dine skattepenger via norsk bistand til palestinske myndigheters generelle budsjett. Dette budsjettet er med på å dekke kostnadene for driften av tv-stasjonene.

MIFF gir flere eksempler:

– Du skal få smake sverdet, er budskapet i denne musikkvideoen. Sendt på PA TV Live 6. juni 2020.

annonse

– Jihad er nødvendig, er budskapet i denne meldingen som er sendt en rekke ganger i juni 2020.

Ifølge MIFF skal også PA TV begynt å sende en sang som ble mye brukt under intifadaen i 2000, det palestinske opprøret som brøt ut i protest mot opposisjonsleder Ariel Sharons besøk på Tempelhøyden i Jerusalem, der al-Aqsa-moskeen ligger.

– Budskapet er klart: Jihad er nødvendig. Dra sverdet ditt fra skjeden og ikke legg det tilbake.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

annonse

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon