Justisminister Monica Mæland (H). Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Justisminister Monica Mæland (H). Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Regjeringen vil snart legge fram et høringsforslag der de foreslår å forby delaktighet og rekruttering til kriminelle gjenger, ifølge NTB.

– Vi vet at vi har kriminelle gjenger i samfunnet vårt som skaper utrygghet. Derfor ønsker vi verktøy til å bekjempe slike gjenger, sier justisminister Monica Mæland (h) til Aftenposten.

Hvis forslaget får flertall, kan deltakelse i de alvorligste og mest organiserte kriminelle gjengene bli straffbart. Høringsfristen vil være opp til fire måneder.

annonse

Flere europeiske land – som Danmark, Tyskland og Nederland – har allerede gjort det forbudt å være med enkelte kriminelle gjenger.

Mæland poengterer at Norge i dag ikke har et lov som gir straff for deltakelse i kriminelle grupper, slik det er med terrororganisasjoner. Hun ønsker også å gjøre det enklere for myndighetene å inndra straffbart utbytte.

– Terskelen for inndragning er i dag for høy. Vi ser kriminelle som viser svært høyt forbruk og som disponerer kostbare biler, båter og andre gjenstander. Vi ønsker innføre et regelverk som bidrar til en mer effektiv inndragning. Straffelovrådet ser på dette nå, og leverer sine vurderinger i august, sier justisministeren.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon