Illustrasjonsfoto: Pappkrus fra Sosialistisk Venstreparti (SV). Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
annonse
annonse

Vararepresentant i Oslo bystyre for SV Assad Nasir mener Hans Geelmuyden generaliserende om minoritetsspråklige. Nasir er også norsklærer og forfatter av boken «Kunsten å være pakkis».

Hans Geelmuyden ble intervjuet i Kampanje om hvilke tiltak GK har for å sikre mangfold i byrået. Geelmuyden svarte han ikke brydde seg om hvem som ble ansatt, men de måtte beherske norsk. I den sammenheng brukte han ordet «kebabnorsk». Det har fått mange til å reagere.

Les også: PR-sjef Hans Geelmuyden tvunget til å legge seg flat etter innvandrer-kommentarer

annonse

Norsklæreren Nasir reagerer kraftig på uttalelsene fra Hans Geelmuyden. Det er særlig kontroversen om «kebabnorsk». Han mener at den uttalelsen er svært generaliserende om minoritetsspråklige.

– Selvfølgelig skal man beherske språket svært godt hvis man skal jobbe med kommunikasjon, men han får det til å høres ut som om alle vi med minoritetsbakgrunn går rundt og snakker kebabnorsk. Hvis han hadde gjort en innsats ville han ganske raskt ha fått avkreftet denne antakelsen, sier Assad Nasir til Utrop.

Nasir har skrevet boken «Kunsten å være pakkis», ifølge forlagets omtale dreier boken seg om norsk-pakistanere og at de har siden 1970-tallet vært en del av det norske samfunnet. Men hvem er egentlig norsk-pakistanere? Hvordan bor de? Hvorfor kjører mange norsk-pakistanere BMW og Mercedes, og hvordan er det egentlig å være norsk-pakistansk jente? Disse, og andre store og små spørsmål får du kanskje svar på i boken.

annonse

Les også: Et av Hans Geelmuydens «hvite privilegier» er å bli kalt rasist – og deretter måtte legge seg flat (+)

Nasir er også en aktiv samfunnsdebattant på nettstedene Radikal Portal og Utrop. Nå mener han at Oslo kommune må vurdere en utestengelse av kommunikasjonsbyrået. Hensikten med det er å motvirke negative holdninger.

– Oslo kommune, som en oppdragsgiver, må bruke innkjøpsmakten sin til å aktivt motarbeide slike holdninger. Her har vi som politikere i Oslo et særlig ansvar, og det ansvaret må vi ta. Jeg håper at byrådslederen i Oslo kan se nærmere på dette, sier han til Utrop.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon