Drep hvitingen er det blitt tagget på en statue i USA. Skjermbilde twitter.
annonse
annonse

Ekstremister i flere amerikanske byer fortsetter å rive statuer om historiske personer de hevder er «rasistiske».

Etter dødsfallet på George Floyd har aktivister fra organisasjoner som «Black Lives Matter» og «Antifa» gjort det til en kamp å få revet ned historiske monumenter i flere land.

I London ble aktivistene møtt med motdemonstranter da de prøvde å sabotere statuen til Winston Churchill. Det har også blitt diskutert om statuen av Churchill i Oslo burde fjernes.

annonse

– Det er uhørt at rasistiske hvite menn skal ha en plass i våre gater, het det i en underskriftskampanje der flere tusen signerte på å få statuen fjernet.

– En skam

Men det er i USA flest statuer har blitt tilgriset og revet ned. I flere amerikanske byer har aktivistene klart å halshugge flere statuer, og rive de ned.

annonse

På statuen til Francis Scott Key in Golden Gate Park i San Francisco ble det skrevet at han var en slavehandler og at «hvitingen» bør drepes.

Se video: Her knuser terrorgruppa IS historiske statuer

President Trump har kritisert politiet for å ikke gjøre jobben de er betalt for av skattebetalerne til å forsvare historiske monumenter.

– Politiet gjør ikke jobben sin når de står å ser på at statuer blir revet ned og brent. Folk burde blitt arrestert umiddelbart. Det er en skam for landet vårt, skrev han på Twitter.

annonse

Vedlagt følger andre videoer og bilder fra statuer som er blitt vandalisert.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon