Partileder Une Bastholm og nasjonal talsperson for Grønn Ungdom Hulda Holtvedt før sommerpressekonferansen til MDG. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse
annonse

MDGs partileder Une Bastholm skaper overskrifter under sin halvårlige pressekonferanse. 

Bastholm gikk kraftig til angrep på kriseforståelsen til statminister Erna Solberg (H) og Ap-leder Jonas Gahr Støre. Det er ikke uventet klima hun er opptatt av.

– Jeg tror simpelthen at Erna Solberg og Jonas Gahr Støre ikke er overbevist om at klimakrisen er en reell krise som truer liv og helse, også i Norge. De behandler klimakrisen slik Trump behandler korona. De fornekter alvoret og blir oppgitt over kritikerne som advarer og foreslår mottiltak, sa Bastholm.

annonse

Ifølge henne er de to fanget i en «uforståelig og irrasjonell fornektelse».

Ikke et kompliment

Overfor NTB understreker Bastholm at hun ikke beskylder Solberg og Støre for å være i fornektelse om at menneskeskapt global oppvarming finner sted.

– Men det er en mangel på forståelse for alvoret og en kritikk av dem som kommer med advarsler og ønsker mottiltak, sier hun.

annonse

Bastholm «vedgår» ifølge NTB at sammenligningen med Trump ikke er ment som noe kompliment.

– Nå er heldigvis verken Solberg eller Støre så aktive på Twitter som Trump, så jeg sier jo ikke at de er som Trump som politikere. Men måten de forholder seg til klimakrisen på, syns jeg minner veldig om måten Trump forholder seg til koronakrisen på, sier Bastholm.

– De mangler kriseforståelsen, fastholder hun.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon