Partileder Rasmus Paludan er tiltalt for 14 ulike lovbrudd. Bildet ble tatt da Paludan besøkte Selvstendighetspartiets valgbod i Oslo i fjor. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Rasmus Paludan er igjen stilt for retten, tiltalt for rasisme, ærekrenkelse og livsfarlig bilkjøring.

Under en demonstrasjon i 2018 skal han ha uttalt at dansker ikke kan sameksistere med «det meget lavtstående muslimske kulturavfall». Under en annen demonstrasjon skal han ha antydet at en kvinne var prostituert og hevdet at han «ikke snakket neger», ifølge Danmarks Radio.

Farlig kjøring inkluderer en episode i januar 2019, hvor han ga gass selv om en parson lå oppå panseret på bilen.

annonse

Hvis Paludan blir dømt risikerer han å miste både førerkortet samt retten til å praktisere som advokat.

Paludan leder det islam- og innvandringskritiske partiet Stram Kurs. Han er blant annet kjent for at han ved flere anledninger har brent koranen. Paludan mener selv at han er uskyldig.

Les også: Ekstra Bladet: Rasmus Paludan er hjerneskadet

annonse

Politisk, mener Paludan

– Jeg ser det som politisk at man prøver å stemple meg som kriminell, sier Paludan.

– Det er ikke bare radikaliserte islamister som forsøker å lukke munnen på meg. Det er også journalister i særdeleshet de fra Danmarks Radio og ansatte i systemet, som ønsker å diskreditere meg.

I 2019 ble Paludan dømt til 14 dagers betinget fengsel for rasistiske uttalelser, etter at han i en video sammenkoblet «de fleste negere i Sør-Afrika» med personer som har lav intelligens.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon