Kommunalminister Nikolai Astrup (H) mener Troms og Finnmark heller bør bruke tiden på å levere godt ovenfor innbyggerne i stedet for å søke om å splittes. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Troms og Finnmark fylkeskommune sender tirsdag søknad om å splitte fylket i to.

Motstanden mot sammenslåing både har vært og er stor både i Troms og Finnmark.

Fylkesrådsleder, Bjørn Inge Mo (Ap), fra Kåfjord i tidligere Troms fylke, sier at de partiene som har flertall i fylkestinget, Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV, alle gikk til valg på å oppheve sammenslåingen.

annonse

– Vår plikt er å stå for politikken vi har lagt til grunn, ellers vil vi jo rett og slett lure velgerne. Det er ingen tjent med at vi gjør, sier han.

Kommunalminister Nikolai Astrup (H), mener imidlertid at fykeskommunen bør fokusere på å levere godt ovenfor innbyggerne heller enn å søke om deling.

– Det har vært en krevende prosess for alle regionene å finne sin form. Regionreformen trådte i kraft 1. januar, og jeg synes innbyggerne fortjener at man nå får ro til å levere gode tjenester, sier han til NRK.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon