Barack Obama og Joe Biden i 2016, da de var henholdsvis president og visepresident. Tirsdag samlet de sammen inn 7,6 millioner dollar, tilsvarende drøyt 73 millioner norske kroner, til Bidens presidentkampanje. Foto: Carolyn Kaster / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

I sin første innsamlingsaksjon sammen med tidligere president Barack Obama, hentet Joe Biden inn 11 millioner dollar til sin presidentkampanje.

Det er mer enn hva president Donald Trump klarte under en innsamlingsaksjon i Dallas tidligere i juni. Trump fikk inn litt over 10 millioner dollar til sin kampanje, den republikanske nasjonalkomiteen og fondet Trump Victory Fund.

Obama advarte mot å ta seieren på forskudd.

annonse

– Vi kan ikke si at det er så åpenbart at presidenten ikke har gjort en god jobb. Han vant én gang, og det er ikke som at vi ikke hadde noen formening om hvordan han kom til å te seg den gang, sa Obama.

Obama viste til en storslått oppvåkning hos unge reformsøkende amerikanere, men er usikker på om Biden kan slå Trump i valget alikevel.

Innsamlingsaksjonen markerte Obamas comeback i presidentvalgkampen og understreket hans enestående popularitet i det demokratiske partiet.

annonse

Den tidligere presidenten vil forsøke å hjelpe Biden med å vinne presidentvalget, samt flere demokrater som forsøker å kapre eller forsvare plasser i Underhuset og i det republikansk-kontrollerte Senatet.

Biden har valgt å ikke avholde noen folkemøter siden midten av mars på grunn av pandemien.

Stort sett har han holdt seg hjemme i Delaware og brukt sosiale medier, TV-intervjuer og reklamesnutter til å angripe Trump. Trump har på sin side avholdt flere folkemøter.

Joe Biden har allerede sikret seg nok delegater til å bli Demokratenes kandidat mot Trump i november.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon