En del av Israels separasjonsbarriere sperrer en vei i nærheten av bosetningen Beit Horon på den okkuperte Vestbredden. Illustrasjonsfoto: Oded Balilty / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Over 1.000 parlamentarikere fra 25 land, inkludert Norge, ba onsdag sine lands ledere stanse Israels planer om å annekter deler av Vestbredden.

De folkevalgte skriver i et brev at de er «dypt bekymret for presedensen [annekteringen] vil skape for internasjonale relasjoner. En slik handling vil være skjebnesvanger for utsiktene til israelsk-palestinsk fred».

– Med tanke på Europas langvarige forpliktelse til å finne en fredelig løsning på konflikten, ber vi europeiske ledere vise handlekraft i møte med denne utfordringen, skriver parlamentarikerne videre, ifølge NTB.

annonse

Les også: USA vil anerkjenne israelsk annektering av Vestbredden

Netanyahu er ikke nevnt i brevet, men USAs president Donald Trump er omtalt tre ganger.

– Dessverre avviker president Trumps plan fra internasjonalt anerkjente parametre og prinsipper. Den fremmer i praksis permanent israelsk kontroll over et fragmentert palestinsk territorium, mener brevskriverne.

annonse

Brevet er signert av elleve norske stortingsrepresentanter, inkludert SV-leder Audun Lysbakken.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon