Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
annonse

Espen Ottosen i Norsk Luthersk Misjonssamband mener NRK driver med seksualisering av barn. 

Informasjonsleder Ottosen sier det er trist og skuffende å se denne videoen og kaller det regelrett kampanje. I anledning Pride-feiringen har NRK Supernytt lagt ut en video som viser tiåringen Guro som forelsker seg i både jenter og gutter.

– Det er trist fordi det er en seksualisering av barn, og jeg hadde forventet at NRK beskyttet et barn mot seg selv i en slik situasjon, sier Ottosen til avisa Dagen.

annonse

NRK mener Ottosen misforstår konseptet.

– For en tiåring handler ikke forelskelse om sex, og det er ikke seksualisering av barn å omtale dette. Derimot er det å ta barn og barns liv på alvor, skriver fungerende redaktør i NRK Super, Joakim Vedeler.

Sexolog Esben Esther Pirelli Benestad er enig med NRK, og påpeker at det handler om en jente som snakker om retten til å få være seg selv.

annonse

– Jeg vil si at jenta seksualiserer seg selv. Barns seksualitet er forskjellig fra voksne sin seksualitet, men er likevel eksisterende. Vi må ikke avseksualisere barn, sier Benestad.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon