Tre alternativer for en tiggerparagraf i politivedtektene er på høring i Trondheim. Nå foreslår politikere å droppe tiggerparagrafen helt .– Jeg mener at Trondheim skal være en by for alle. En by der du både har lov til å be om hjelp og til å gi hjelp, sier Julie Indstad Hole (Ap). Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
annonse
annonse

Tre alternativer for en tiggerparagraf i politivedtektene, på høring i Trondheim. 

Sammenslåingen med Klæbu gjør det nødvendig for Trondheim å vedta nye lokale forskrifter om politivedtekter for den nye kommunen, inkludert regler for tigging, skriver Adresseavisen.

Julie Indstad Hole (Ap) har støtte fra alle partier, unntatt Frp.

annonse

– Løsgjengerloven fra 1907 var en skammelig lov som Norge opphevet for over 15 år siden. Å gjeninnføre dette er å gå baklengs inn i framtida. Derfor ber jeg om at dette spesifikt skal høres nå når vi sender politivedtektene ut på høring. Trenger vi virkelig en egen «tiggeparagraf» i Trondheim der målet enten er å forby eller å gjøre det vanskeligst mulig å være fattig? Jeg mener nei, sier Hole.

Kommunedirektøren har lagt ut tre alternativer, der det første er et forbud mot tigging, det andre er at tigging tillates ved meldeplikt til politiet, som kan stille vilkår, for eksempel om tid og sted, og det tredje alternativet er meldeplikt, med tillegg om at tigging/pengeinnsamling ikke er tillatt på eller ved kollektivholdeplasser og kollektivtransport.

Ett forslag skal være vedtatt innen 1. januar.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon