Sandvika 20190816. Muhammad Rafiq (t.v.) og Muhammad Iqbal Javes ble torsdag hedret av politimester Beate Gangås for å ha overmannet gjerningsmannen under angrepet på al-Noor-moskeen i Bærum lørdag. Foto: Oslo politidistrikt / NTB scanpix
annonse
annonse

Muhammad Rafiq og Mohammad Iqbal, som overmannet Philip Manshaus under angrepet mot Al-Noor-moskeen i Bærum i august i fjor, er tildelt Medaljen for edel dåd.

Tildelingen skjedde i statsråd tirsdag, opplyser regjeringen i en pressemelding, sitert av NTB.

«Rafiq utmerket seg med en ekstraordinær innsats i overmanningen av gjerningsmannen og utførte en usedvanlig fremragende redningsdåd. Iqbal innsats var avgjørende for at gjerningsmannen ble overmannet», skriver regjeringen i pressemeldingen.

annonse

Takker

Medaljen for edel dåd utdeles som «belønning for utvist hederlig forhold ved redning av menneskeliv eller annen likeartet dåd som har medført fare for redningsmannens liv».

– Rafiq og Iqbal havnet i en forferdelig dramatisk situasjon der deres mot og snarrådighet avverget det som kunne blitt et mye verre angrep. Jeg takker dem for innsatsen, sier næringsminister Iselin Nybø (V).

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon