Illustrasjonsfoto: Richard Drew / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Facebook er kommet under press fra både høyre og venstre i amerikansk politikk.

Flere amerikanske aktivistgrupper, inkludert National Association for the Advancement of Colored People (NAACP) og Anti-Defamation League oppfordrer nå store selskaper til å inndra finansiering fra Facebook, fordi de mener plattformen har mislyktes i å skape et «mindre fiendtlig» ytringsklima. Dette rapporterer Fox Business.

Kampanjen kommer etter årevis med diskusjoner mellom disse gruppene og Facebook. Aktivistene mener at den populære plattformen ikke har gjort forbedringer i måten de håndterer såkalte hatefulle ytringer på.

annonse

Gruppene gikk sammen om å lage en fullsides annonse publisert i Los Angeles Times nylig, der de oppfordret selskaper til å trekke sin finansiering av Facebook i juli måned.

– La oss sende Facebook en klar beskjed: Deres profitt vil aldri være verdt det å promotere hat, fordommer, rasisme, antisemittisme og vold, het det i annonsen.

Les også: Facebook-ansatt: – Om noen bærer en MAGA-caps kommer jeg å slette det på grunn av terrorisme

annonse

Angrep fra høyre og venstre

Facebook har slått fast at de fjerner mer hatprat enn tidligere, og at de bruker sin plattform på å få flere amerikanere til å registrere seg som velgere. De har også anført at de er under angrep fra alle kanter av det politiske spektrum.

– Under de siste ukene har president Trump utstedet en presidentordre der vi bes om å ikke faktasjekke politiske utspill, mens Biden-kampanjen har bedt oss om å gjøre det eksakt motsatte, har en talsperson uttalt.

Aktivistene sier at de har bekymringer rundt Facebooks evne og ville til å unngå en gjentagelse av angivelige problemer i 2016, inkludert eventuell feilinformasjon fra russiske agenter. Videre har Anti-Defamation League lenge bedt Facebook om å anse Holocaustfornektelse som en form for hatefulle ytringer.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon