annonse
annonse

En av grunnleggerne til den såkalte «Black Lives Matter»-bevegelsen innrømmer at de er «trente marxister».

De siste ukene har det var mange demonstrasjoner og opptøyer over hele USA, og store deler av den vestlige verden, i regi av «Black Lives Matter», etter dødsfallet på George Floyd.

Organisasjonen, som ønsker at alle politibetjenter blir drept, har også klart å okkupere en hel bydel i storbyen Seattle der de har bygget mur slik at politiet ikke kan komme inn. I helgen ble en person drept inne i den okkuperte bydelen.

annonse

Støtte i media

«Black Lives Matter» har også blitt sterkt kritisert for å forherlige vold mot politiet. I 2016 ble fem politimenn skutt og drept av en snikskytter under en av deres demonstrasjoner. I ettertid viste det seg at drapsmannen hadde tilknytning til «Black Lives Matter».

Les også: Premier League støtter «black lives matter»

annonse

Som følge av at «bevegelsen» har fått mye oppmerksomhet og støtte i media de siste ukene har en av deres grunnleggere kommet med oppsiktsvekkende uttalelser.

I et nytt intervju med Real News Network sammenligner grunnlegger Patrisse Cullors «Black Lives Matter» med Mao Zedongs marxisme i Kina.

– Vi har en idieologi. Vi er trente marxister, sier hun i videoen du kan se øverst.

Vil fjerne Trump

«Black Lives Matter» har fått mye oppmerksomhet i den etablerte norske pressen, men marxist-uttalelsene har ingen skrevet om. Cullors har imidlertid blitt intervjuet av CNN i forbindelse med opptøyene de siste ukene.

Der innrømmet hun at de ikke kun jobbet for «et bedre liv til svarte i USA», men at de også jobber for at Trump blir avsatt som president.

– Trump skal ikke bli gjenvalgt i november, men han bør gå av som president nå. Han er ikke trent for å være president, sa Cullors.

Les også: Arbeidsledigheten til svarte rekordlav under Donald Trump

annonse

Marxisme i SV

I Norge har også norske politikere innrømmet at de har hatt en marxistisk fortid. I 2005 fortalte SVs partileder Audun Lysbakken at han var en marxist.

– Jeg er revolusjonær i den forstand at jeg mener vi trenger et mer demokratisk samfunn enn kapitalismen. Mitt personlige grunnsyn er at jeg er sosialist og marxist, sa han til VG.

Uttalelsen førte til at Øystein Stray Spetalen kalte SV-lederen en samfunnsfiende.

– Er du en gang nazist, og en gang marxist – så har du det i blodet. Du blir aldri kvitt det, sa han i et intervju med TV 2 i 2011.

Lysbakken har sjelden blitt konfrontert med sine tidligere uttalelser, men uttalte til VG i 2009 at han ikke vil snakke om sin marxist-fortid.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon