- Resett - https://resett.no -

Black Lives Matter: – Vi er trente marxister

En av grunnleggerne til den såkalte «Black Lives Matter»-bevegelsen innrømmer at de er «trente marxister».

De siste ukene har det var mange demonstrasjoner og opptøyer over hele USA, og store deler av den vestlige verden, i regi av «Black Lives Matter», etter dødsfallet på George Floyd.

Organisasjonen, som ønsker at alle politibetjenter blir drept [1], har også klart å okkupere en hel bydel i storbyen Seattle [2] der de har bygget mur slik at politiet ikke kan komme inn. I helgen ble en person drept [3]inne i den okkuperte bydelen.

annonse

Støtte i media

«Black Lives Matter» har også blitt sterkt kritisert for å forherlige vold mot politiet. I 2016 ble fem politimenn skutt og drept av en snikskytter under en av deres demonstrasjoner. I ettertid viste det seg at drapsmannen hadde tilknytning til «Black Lives Matter». [4]

Les også: Premier League støtter «black lives matter» [5]

annonse

Som følge av at «bevegelsen» har fått mye oppmerksomhet og støtte i media de siste ukene har en av deres grunnleggere kommet med oppsiktsvekkende uttalelser.

I et nytt intervju med Real News Network sammenligner grunnlegger Patrisse Cullors «Black Lives Matter» med Mao Zedongs marxisme i Kina.

– Vi har en idieologi. Vi er trente marxister, sier hun i videoen du kan se øverst.

Vil fjerne Trump

«Black Lives Matter» har fått mye oppmerksomhet i den etablerte norske pressen, men marxist-uttalelsene har ingen skrevet om. Cullors har imidlertid blitt intervjuet av CNN i forbindelse med opptøyene de siste ukene.

Der innrømmet hun at de ikke kun jobbet for «et bedre liv til svarte i USA», men at de også jobber for at Trump blir avsatt som president.

annonse

– Trump skal ikke bli gjenvalgt i november, men han bør gå av som president nå. Han er ikke trent for å være president, sa Cullors.

Les også: Arbeidsledigheten til svarte rekordlav under Donald Trump [6]

Marxisme i SV

I Norge har også norske politikere innrømmet at de har hatt en marxistisk fortid. I 2005 fortalte SVs partileder Audun Lysbakken at han var en marxist.

– Jeg er revolusjonær i den forstand at jeg mener vi trenger et mer demokratisk samfunn enn kapitalismen. Mitt personlige grunnsyn er at jeg er sosialist og marxist, sa han til VG. [9]

Uttalelsen førte til at Øystein Stray Spetalen kalte SV-lederen en samfunnsfiende.

– Er du en gang nazist, og en gang marxist – så har du det i blodet. Du blir aldri kvitt det, sa han i et intervju med TV 2 [10]i 2011.

Lysbakken har sjelden blitt konfrontert med sine tidligere uttalelser, men uttalte til VG i 2009 at han ikke vil snakke om sin marxist-fortid.

 

Tegn abonnement [11] eller støtt oss på andre måter [12] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474