UDI-direktør Frode Forfang presenterte torsdag tall over hvordan koronakrisen har påvirket asyl- og flyktningsituasjonen i Norge. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
annonse
annonse

Antall asylsøkere til Norge falt kraftig etter at landet stengte ned i mars, ifølge UDI. I april og mai ble det registrert under en firedel av normalt.

– Gitt situasjonen med grensestengninger både i Norge og i hele Europa, så er vi ikke overrasket over disse tallene. Dette er som ventet og en naturlig konsekvens av det som nå skjer i Europa, sier UDI-direktør Frode Forfang til NTB.

Prognosen for antall asylsøkere i år er nedjustert fra 3000 til 1200. Dette på grunn av coronakrisen. Men UDI forventer at tallene vil stige igjen.

annonse

– Vi tror at tallene vil endre seg etterhvert som man mykner opp igjen i Europa, men hvor raskt det går før man kommer tilbake til en normalsituasjon eller om man får et oppdemmet behov, det er vanskelig å si. Det blir spekulasjoner, sier Forfang.

Ifølge Forfang vil Norge ikke klare å fylle kvoten på 3000 kvoteflyktninger i år. Antall EØS-borgere som kom til Norge i april og mai falt med nesten 80 prosent sammenlignet med fjoråret.

Også antallet personer som søker om familie- og studietillatelser, har blitt mer enn halvert. Også her forventer Forfang en stigning utover høsten.

annonse

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon