Det norske skipet Ocean Viking. Foto: Carmelo Imbesi/ANSA/AP/NTB scanpix
annonse
annonse

110 mennesker er hentet opp fra en båt som drev rundt i Middelhavet, opplyser hjelpeorganisasjonen SOS Méditerranée, ifølge NTB.

De 110 menneskene ble funnet rundt 30 kilometer fra Lampedusa, som ligger mellom Malta og Tunisia. De er nå i ombord norskeide skipet Ocean Viking. Blant dem var en kvinne og fem barn, og de fleste var pakistanere eller eritreere, ifølge AFP.

Alle protokoller knyttet til smittevern skal ha blitt overholdt under redningsaksjonen torsdag, opplyser SOS Méditerranée.

annonse
Motorstopp

Begge motorene på båten hadde sluttet å virke, rapporterer nyhetsbyrået AFPs journalist om bord på Ocean Viking.

– Vi har bedt myndighetene i begge land om et trygt sted å gå i land, sier SOS Méditerranée.

Om bord på skipet målte mannskapet feberen på de nye passasjerene og ga dem munnbind. En som hadde feber, ble satt i karantene for sikkerhets skyld, ifølge AFPs reporter.

Stengt

Siden coronavirus-pandemien har både Italia og Malta stengt sine havner for skip med flyktninger og migranter som blir reddet til sjøs. De som likevel plukkes opp av hjelpeorganisasjoner, overleveres til landenes myndigheter, som setter dem i karantene i leide fartøy utenfor kysten.

I fjor forsøkte over 100.000 migranter og flyktninger å krysse Middelhavet. Over 1.200 døde på veien, ifølge Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM).

Mer gunstige forhold på sjøen i sommermånedene kan bidra til en økning i antallet som risikerer å legge ut på den farlige sjøreisen til Europa.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon