Senatets flertallsleder, republikaneren Mitch McConnell, har godkjent 200 Trump-utnevnte dommere siden valget i 2016. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Det republikansk-kontrollerte Senatet godkjente onsdag den 200. dommeren utpekt av president Donald Trump.

NTB skriver at milepælen viser Trumps «makeløse innvirkning på det føderale rettsvesenet.»

Dommer nummer 200 var 49 år gamle Cory Wilson, som ble utnevnt til en ankedomstol i New Orleans. Av de 100 senatorene stemte alle 52 republikanere for, mens de 48 Demokratene stemte mot.

annonse
Unge og konservative

Republikanerne har hatt flertall i Senatet i hele perioden og har kunnet bekrefte president Trumps utnevnelser.

Kandidatene anses som konseravtive og har også vært relativt unge, Dermed kan de sitte som dommere i mange år og slik være en politisk kraft under skiftende folkevalgte konstellasjoner.

– Det harde arbeidet vil bære frukter i flere generasjoner framover, tvitret McConnells partifelle Lindsey Graham, som leder justiskomiteen i Senatet, etter at Owens ble godkjent.

annonse

Brorparten av dommerne Trump har utnevnt omtales av NTB som «hvite menn». To av dem har fått plass i høyesterett. Det ventes en til to nye ledige stillinger i høyesterette i neste periode.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon