Petter Stordalen, eier av Nordic Choice Hotels under et innlegg på NHOs årskonferanse 2018. Han har ikke fått noe fra forsikringsselskapet Codan, på grunn av uenighet om hva polisen dekker. Avtalen nevner epidemi, som er definert som et sykdomsutbrudd begrenset geografisk eller til enkelte folkegrupper. En pandemi er et utbrudd som rammer svært mange og sprer seg over store deler av verden. Arkivfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

Petter Stordalens hotellkjede Nordic Choice og forsikringsselskapet Codan har ulik oppfatning om hvorvidt polisen dekker tapene knyttet til koronapandemien.

Administrerende direktør Torgeir Silseth i Stordalens hotellkonsern Nordic Choice sier til Dagens Næringsliv at det er uenighet mellom dem og det danske forsikringsselskapet Codan om hvorvidt det de har er en pandemiforsikring. «Derav ingen utbetaling. Dette kommer nok til å ta tid er vår vurdering», skriver Silseth i en sms.

Silseth sier polisen hos Codan dekker både egne hoteller og franchisehoteller tilknyttet kjeden.

annonse

– Ordet som brukes i forsikringen er epidemi, og det vises også til myndighetsinngrep i forbindelse med epidemi. Kjernen er at vi mener forsikringen skal dekke tap, men det er noen begrensninger her, sier Silseth.

Ifølge avisa har det ikke blitt utbetalt noe som helst ennå, og Nordic Choice har mandag levert en stevning på en av sakene for i første omgang å få et rettslig grunnlag for sin tolkning av avtalen.

– Det er Choice som velger å ta ut en stevning, og det er helt fair og greit, sier advokat Morten Hesselberg-Meyer i Codan Forsikring til DN.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon