Frps Per-Willy Amundsen ønsket en ekstern gjennomgang allerede da han var justisminister. Foto: NTB Scanpix
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
annonse
annonse

Forsvaret må bistå grensene i Nord-Norge, grunnet smittesituasjonen i Nord-Sverige, mener Frps stortingsrepresentant Per-Willy Amundsen.

– Situasjonen er så alvorlig i Nord-Sverige, og norske grenser er i realiteten ikke kontrollert 24 timer i døgnet. På natten er det fri passering, og vi har indikasjoner på at folk passerer på natten. Det er ikke en ønsket situasjon, vi må unngå å få smitte fra Nord-Sverige, sier Amundsen til iTromsø.

Les også: Krisetilstand i svensk kommune, ukontrollert spredning av corona

annonse

Han oppfordrer nå regjeringen om å iverksette tydeligere tiltak for å unngå smitte til Nord-Norge. Han har sendt et skriftlig spørsmål til justisminister Monica Mæland (H) om hva som kan gjøres for å begrense smittespredning over svenskegrensen i nord.

– Dersom vi får et oppbluss i Nord-Norge, har vi langt dårligere forutsetninger enn andre steder i landet. Både med tanke på avstand, tilgang til helseressurser og kommunenes forutsetninger. Derfor ønsker jeg at politiet kan bruke Forsvaret som ressurs, sier Amundsen og peker på slik Heimevernet ble brukt på Gardermoen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon