- Resett - https://resett.no -

Det MSM ikke skriver: Gjerningsmannen var muslim og ofrene homofile

20. juni ble tre homofile, hvite menn stukket til døde av en muslimsk asylsøker i England. Nå svarer LHBT-organisasjon med kamp mot islamofobi og rasisme, mens mediene unngår å omtale ofrenes skeive legning.

Parkidyll ble blodbad

Det var en varm og solrik lørdag i byen Reading i Sørøst-England, og James Furlong, Joe Ritchie-Bennett og David Wails hadde samlet seg for å slappe av i Forbury Gardens.

annonse

Ute i finværet var imidlertid også Khairi Saadallah (25), en asylsøker hvis historikk omfatter kriminalitet, psykiatri og rusmisbruk. Saadallah hadde nylig sonet en fengselsdom, og var nå sluppet løs blant folk igjen.

Les også: Homofil iraker mishandlet av 20 til 30 migranter ved «LHBT-sertifisert» asylbolig i Sverige [1]

Med kniv i hånden gikk Saadallah inn i den fullsatte parken, hvor han søkte opp og stakk de tre mennene i ryggen og under armene. Ofrene var tilsynelatende ikke tilfeldig utsett. Saadallahs bopel skal nemlig ligge vis-à-vis en homo-pub, og han skal flere ganger ha iakttatt de tre utenfor.

annonse

Saadallahs hat mot skeive bekreftes av en homofil mann som påstår å være en bekjent av drapsmannen. Ifølge vedkommende skal Saadallah ha uttalt: «I mitt land halshugger vi motbydelige folk som deg.» Saadallah angis å være fra Libya i Nord-Afrika.

James Furlong (36) var lærer i historie, mens David Wails (49) hadde doktorgrad og jobbet som forsker. Amerikanske Joe Ritchie-Bennett (39) var på sin side ansatt i et britisk farmasiselskap. Ritchie-Bennett var selv enkemann siden 2014.

F.v. Furlong, Ritchie-Bennett og Wails. Foto: Sosiale medier via Sky News

Vrir drapene over på islamofobi

Stonewall, en av Storbritannias største interesseorganisasjoner for LHBT-personer, nevner ikke homofobi i sin omtale av massakren. Isteden løftes det regnbuefargede plastsverdet til kamp mot islamofobi og rasisme.

– Det er hjerteskjærende å høre at to av ofrene var LHBT. Men vi kan ikke la islamofob, rasistisk og fremmedfiendtlig retorikk brukes til å splitte oss. Vi må stå sammen for å skape fremgang, skriver Stonewall i en uttalelse. Men på Twitter får organisasjonen dels krasse tilbakemeldinger.

– Drapsmannen er en islamistisk terrorist, skriver en mann med blokkbokstaver, mens en kvinne kaller Stonewall for «cowards», feiginger.

– Sett aldri et «men» etter en kondolanse, lyder en annen kvinnes råd om Stonewalls ufølsomme tweet.

annonse

– De var homofile, ikke hele alfabetet, skriver «Khaled» med henvisning til bokstavsuppen LHBT, eventuelt LHBTQI+, som står for lesbiske, homofile, bifile, transpersoner, queer og intersex.

Dørgende stille hos MSM

I sin dekning av det triple homo-drapet har hovedstrømsmedier (MSM) systematisk utelatt opplysninger om at gjerningsmannen var muslim og ofrene homofile. Hos Associated Press omtales hendelsen til og med som «knivstikkingen i Storbritannia» (Britain Stabbings), og er dermed så generelt og intetsigende som det kan bli.

Les også: Hvorfor skriver ikke NRK at Ueland og Jespersen ble halshugget av terrorister som skulle «skremme de vantro»? [3]

Piers Morgan, blant annet kjent som dommer i «Britainʼs Got Talent», er vert for frokost-TV på kanalen ITV. Da Morgan hintet om at seksuell legning hadde noe å si for drapene, møtte han både motbør fra publikummere og seere.

Det dreier seg om en «trist enkelthendelse», mente en gjest i studio. – Som homofil mann føler jeg avsky over at du vinkler denne saken som et homofobt angrep, fulgte en mannsperson opp på Twitter.

Storbritannias innenriksminister Priti Patel nøler også med å påpeke at gjerningsmannen var muslim og ofrene homofile, og nevner heller ikke de involvertes hudfarge. Isteden etterforskes hendelsen som terror.

– Terrortrusselen som vi står overfor, er kompleks, flersidig og i rask endring. Det er klart at enslige aktører utgjør en voksende trussel, sa Patel i sin redegjørelse i Underhuset forleden.

Kognitiv dissonans?

Hos RT.com teoretiserer [4] kommentator Guy Birchall om hvorfor media, politikere og NGO-er vrir seg unna den åpenbare forbindelsen mellom muslimsk gjerningsmann og homofile ofre.

Birchall viser til at både homofile og muslimer inngår i venstresidens offerhierarki og dermed menes å ha felles interesse som undertrykt av den hvite, heterofile mann. Når den ene offergruppen da overfaller og dreper den andre, blir den kognitive dissonansen så øredøvende at venstresiden går inn i full fortrengelse av realitetene.

annonse

Videre kommer den islamske homo-massakren ubeleilig for Black Lives Matter-bevegelsen, herunder bevegelsens narrativ om at undertrykkelse kun begås av hvite mennesker mot folk av mørkere hudfarge, antyder Birchall.

Gjengen laget først obskøne tegn med fingrene. Da Melania og Chris deretter nektet å kysse foran dem, dengte MENA-mennene løs på de to kvinnene. Foto: Shutterstock editorial

Som følge av massiv immigrasjon av muslimer er hat og vold mot skeive et økende problem i Storbritannia.

I fjor fikk de kvinnelige kjærestene Melania og Chris et ublidt møte med seksualpredatorer fra Midtøsten da de ble verbalt forulempet og deretter slått til blods av muslimske menn på en buss i London.

Les også: Lesbisk par som ble slått til blods med utspill mot Boris Johnson [5]

Flere av ofrene har imidlertid tatt islam i forsvar. Etter angrepet la ovennevnte Melania og Chris skylden på «høyrevridd populisme».

Tegn abonnement [6] eller støtt oss på andre måter [7] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474