Statsminister Erna Solberg. Foto: Annika Byrde / NTB scanpix
annonse
annonse

Statsminister Erna Solberg (H) understreker at permitteringsperioden vil bli forlenget hvis jobbsituasjonen forblir som i dag. Farlig og defensivt, mener LO.

De siste dagene har både NHO og LO advart om tap av jobber hvis ikke permitteringsordningen forlenges, ifølge NTB.

– Vi har avklart at vi kommer til å utvide tiden for permittering hvis arbeidsmarkedssituasjonen fortsetter å være som i dag, sier Solberg.

annonse

Statsministeren viste fredag til et nytt møte mellom finansminister Jan Tore Sanner (H) og partene i arbeidslivet i starten av august.

– Vi vil ha disse stoppunktene på veien, for det er en kostnad når folk blir gående på slike ordninger ved at de kanskje ikke får den typen kompetanse de trenger, sier Solberg.

– Holder ikke

LO-sjef Hans Christian Gabrielsen er ikke fornøyd med signalene fra statsministeren.

annonse

– Dette holder ikke. Det må sendes et klart og entydig signal fra regjeringen nå om at permitteringsordningen blir utvidet til 52 uker. Hvis ikke risikerer vi at deler av næringslivet vil agere som vi har advart mot, med potensielt mange oppsigelser som resultat, sier han til NTB.

Han mener at Solberg og regjeringen har ikke tid til å vente og se an situasjonen og viser til at det er flertall på Stortinget for å utvide permitteringsordningen.

– Det er en farlig og defensiv holdning i den situasjonen mange permitterte er i nå, sier LO-sjefen.

Gambler

Permitteringsperioden er i utgangspunktet 26 uker. Men for dem som ble permittert i mars og april, er perioden forlenget til ut oktober. NHO og LO ber om at dette midlertidig forlenges til 52 uker.

Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre var fredag ute med en skarp advarsel til Solberg.

– Hun gambler med jobber hvis hun venter med å utvide ordningen ut året. Regjeringen viser en trassighet og lytter ikke til partene i arbeidslivet, sier han til NTB.

Støre trekker fram reiseliv, luftfart, hotell og restaurant som eksempler på bransjer hvor utvidet permittering kan bidra til sikkerhet for inntekt og jobb.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon