annonse

Unge langt mer positive til vindkraft enn voksne

Vindmøller i Eigersund kommune i Rogaland. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Skepsisen til vindkraft øker med alderen, viser ny undersøkelse fra Opinion.

I den representative undersøkelsen som ble laget for NRK svarer 31 prosent under 30 år at de er svært positive til vindkraft. Det er dobbelt så mange som de over 50 år, skriver NRK.

Martine Tennholm (22), leder i FpU i Troms og Finnmark, tror at unge folk i større grad har innsett at man må ta i bruk grønnere energi.

annonse

– Jeg er positiv til vindkraft fordi jeg synes det er fint at vi tjener penger på strøm og at vi tar i bruk mer av naturressursene rundt oss til dette, sier hun

– Jeg tror unge er mer åpne for å bruke de grønne mulighetene man har. Vi trenger flere energikilder. Da ser man nytten i å ta i bruk flere av naturressursene, samtidig som vi passer på at vi ikke ødelegger den, legger hun til.

Blir lurt

annonse

Sverre Sivertsen, styremedlem i medlemsorganisasjonen Motvind, tror at det er klimautfordringene som gjør at de unge ser positivt på vindkraft. Men mener at de i så fall har blitt lurt.

Les også: Regjeringen vil ta mer hensyn til naboer i vindkraftsaker

– Det kan jo bety at de tror på at vindkraft har så stor betydning for klimaet, men det er jo ikke tilfelle. Den klimabløffen er jo avslørt, sier han.

Uenig

Tennholm avviser derimot at de unge blir lurt med tanke på vindkraft.

– Jeg tror det heller handler om at unge ser mer på andre muligheter. Vi prøver å gå mer bort fra fossile energikilder, og jeg tror at vi løfter blikket til å ta i bruk mer av det vi har, sier hun.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon