Senterpartiets parlamentariske leder Marit Arnstad. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix
annonse
annonse

Senterpartiets programkomité ber grasrota i partiet vurdere å skrote standpunktet om at Norge må forlate Schengen-samarbeidet.

– Organisasjonen bør avklare om vi skal stå fast på det vi har ment tidligere, eller velge en annen innfallsvinkel og bruke Schengen-samarbeidet til å styrke kriminalitetsbekjempelsen, sier programkomiteens leder Marit Arnstad.

I dag er partiets politikk at Norge må ut av det europeiske grense- og politisamarbeidet og gjeninnføre nasjonal grensekontroll, men venstresiden i partiet ledet av Arnstad mener altså at Norge bør bli værende.

annonse

– Av og til må alle partier teste litt – skal vi velge formuleringene fra tidligere, eller har vi en annen innfallsvinkel basert på en fornyet debatt, sier Arnstad.

Ikke mer EU-vennlig

Arnstad benekter imidlertid at dette betyr at SP nå åpner for EU-medlemsskap.

annonse

– Dette er ikke et signal om at Sp er i ferd med å bli mer EU-vennlig eller endre noe som helst når det gjelder vår holdning til EU og EØS. Det er en refleksjon av hvordan akkurat kriminalitetsbekjempelse kan fungere mellom land, sier Arnstad.

Et komplett utkast til nytt partiprogram skal være klart 1. oktober, og politikken for stortingsperioden 2021–2025 skal vedtas på Sps landsmøte i midten av mars neste år.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon