Pågripelsen av norsk-iraneren Mohammad Loloei Davoudzadeh var et resultat av et intensivt samarbeid mellom sikkerhetstjenestene i Norge, Sverige og Danmark. Til høyre fra pågripelsen i Danmark i 2018, da Finn Borch Andersen, sjef for PET holdt pressekonferanse. Foto: Privat / Martin Sylvest/Ritzau Scanpix / NTB scanpix
Pågripelsen av norsk-iraneren Mohammad Loloei Davoudzadeh var et resultat av et intensivt samarbeid mellom sikkerhetstjenestene i Norge, Sverige og Danmark. Til høyre fra pågripelsen i Danmark i 2018, da Finn Borch Andersen, sjef for PET holdt pressekonferanse. Foto: Privat / Martin Sylvest/Ritzau Scanpix / NTB scanpix
annonse
annonse

Mohammad Loloei Davoudzadeh fra Iran har bodd i Norge, og jobbet som sikkerhetsvakt ved den iranske ambassaden i Oslo. Nå er han dømt for planlegging av drap av en eksiliraner i Danmark

Den 40 år gamle iraneren kom til Norge i 2008. Han har både iransk og norsk statsborgerskap, og har bopel på Frogner i Oslo.

Høsten 2018 var dansk sikkerhetspoliti sikker på at iraneren Mohammad Loloei Davoudzadeh hadde planlagt ferdig en likvidering av en eksiliraner bosatt i Ringsted i Danmark. Dette førte til en storstilt politiaksjon, hvor nærmest all biltrafikk, togtrafikk og flytrafikk ble midlertidig stanset.

annonse

Et par dager senere ble iraneren pågrepet i Sverige og deretter raskt utlevert til Danmark. 

Nå er han dømt for å ha samlet inn sensitive opplysninger om en eksiliraner bosatt i Danmark, og for å ha overlevert denne informasjonen videre til iranske myndigheter. I tiltalen står det at iraneren holdt eksiliraneren under observasjon, tok foto av hus, hjem og filmet hans kone.

Kun for abonnenter

Dette innholdet er forbeholdt våre abonnenter, logg inn for å få tilgang. Ikke abonnent? Les mer her.

annonse

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon