Høyres Ingebjørg Folgerø stusser på at Jesus fremstilles som hvit. Foto NTB
annonse
annonse

Ingebjørg Storeide Folgerø (H) mener det er et «hvitt privilegium» at Jesus fremstilles om hvit.

Mandag skrev Black Lives Matter-aktivist Shaun King at statuer som skildrer Jesus som en «hvit europeer» burde rives ned fordi de er en form for «white supremacy» (hvit dominans).

– Ja, jeg mener statuer av den hvite europeeren de hevder er Jesus skal rives ned. De representerer en type hvit dominanse, skrev han på twitter.

annonse

Men han ga seg ikke der. Også bilder av den «europeiske moren til Jesus og hans hvite venner» bør rives ned, ifølge BLM-aktivisten.

– Alle vegg og glassmalerier av den hvite Jesus, og hans europeiske mor, og deres hvite venner skal også rives ned. De er en grov form for hvit dominans. Laget som verktøy for undertrykkelse. Rasistisk propaganda. De skal alle ned, fortsatte han.

annonse

King er forfatter og har vært en sentral figur i organisasjonen Black Lives Matter, som de siste ukene har fått mye oppmerksomhet etter dødsfallet på George Floyd. Organisasjonen har vært involvert i opptøyer i flere byer og personer er blitt drept.

I helgen var det igjen nye demonstrasjoner. I byen San Fransisco ble statuen av den spanske presten Junípero Serra revet ned i forbindelse med en Black Lives Matter-samling.

Høyre-støtte

I kommentarfeltet er det mange som har reagert på de oppsiktsvekkende twitter-meldingene fra King. Flere har også gitt utrykk for at hans uttalelser avslører at Black Lives Matter er en anti-kristen bevegelse.

– Vet du hvem andre som har revet ned bilder de ikke er enig med? Taliban, svarte en person.

Les også: Black Lives Matter innrømmer at de er «trente marxister»

annonse

Men i Norge får nå King uventet støtte fra Høyre-politiker Ingebjørg Folgerø. Hun er helt enig at malerier av «den hvite Jesus» er en form for hvit dominans.

Har alltid stusset over at palestineren Jesus framstilles hvit, ofte blond. Utvilsomt utslag av hvitt privilegium, skriver hun med henvisning til Kings uttalelser.

Folgerø, som omtaler seg selv som en «Høyrepolitisk feministkjerring» på twitter, har i flere år hatt en sentral rolle i Stavanger bystyre. Hun har også vært stor motstander av kristendomsfaget på skolen.

Etter innføringen av Reform 97 engasjerte Folgerø seg og flere andre foreldre med hjelp av Human-Etisk Forbund for at barna skulle få fritak fra undervisning i KRL-faget. Foreldrene og Human-Etisk Forbund tapte først saken i Høyesterett. Saken ble klaget inn for FNs menneskerettighetskomité som avga en uttalelse 8. november 2004 hvor de ga foreldrende medhold.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon